Resultats de la cerca frase exacta: 7

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. aire d'oli
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Elaboració d'oli d'oliva texturitzat, resultant de la barreja d'oli d'oliva amb un o més texturitzants, que poden ser la lecitina de soja (E 322), el més habitual, la metilcel·lulosa (E 461) o el sucroèster (E 473). [...]
2. ramaderia ecològica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ramaderia que proporciona als animals una alimentació ecològica, idealment de la mateixa explotació, i un espai adequat pel que fa a les dimensions, la ventilació, la claror i l'accés a l'aire lliure, i que assegura la seva salut per mitjà de la prevenció i d'una selecció adequada de les races i [...]
3. afròmetre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Manòmetre d'aire comprimit usat per a mesurar la pressió dels gasos de les ampolles de vi escumós. [...]
4. batuda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fase del procés d'elaboració del gelat consistent a afegir aire a la pasta batent-la i refredant-la progressivament. [...]
5. airejar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sotmetre a l'acció de l'aire una peça de caça, generalment una au, fins que la carn s'entendreix i esdevé faisandé. [...]
6. punxat
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a punxar de banda a banda un formatge amb agulles molt fines per facilitar l'entrada d'aire i que l'oxigen permeti el desenvolupament del Penicillium, durant la maduració del formatge blau. [...]
7. cecina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Carn de vedella, de vaca o de bou, fins i tot de cavall o de cabra, salada i assecada a l'aire, al sol o al fum. [...]